GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ TANITIMI

Üniversiteye yeni başlayacakların verecekleri tercihlerde üniversitelerini iyi tanımaları gerekmektedir.GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ hakkındaki bilgiler aşağıda mevcuttur.Bir üniversiteyi iyi tanımadan kesinlikle tercihinizi vermeyiniz.
Tercihlerinizi yaparken mutlaka birinden destek isteyiniz.Dersaneye veya okuldaki rehberlik hocalarınızdan yardım isteyebilirsiniz.İyi Günler

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

Üniversite Türü: Devlet

Kuruluş Tarihi: 6 Haziran 1994

Telefon: +90 212 2274480

Faks: +90 212 259 23 32 

Internet: www.gsu.edu.tr

Adres: Çırağan Cad. No:36 34357 Ortaköy/İstanbul

Öğrenim Dili: Fransızca

Yerleşim: 4 550 m2 üzerine kurulu olan kampüs Ortaköy?de bulunuyor.

Akademik birimler: 5 fakülte (hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iletişim, mühendislik ve teknoloji, fen ? edebiyat fakültesi) ve 2 enstitü var.

Barınma: Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu?na bağlı yurtlarda kalabiliyor.

Beslenme: Yemek ihtiyacı anlaşmalı firmalar ile karşılanıyor.

Teknoloji: Fizik, kimya ve dil laboratuvarları bulunuyor. 500?den fazla PC ve Macintosh, internet?e yerel ağ bağlantısı ile çıkmaktadır.

Sağlık hizmetleri: Üniversitede 1 KBB uzmanı, 2 pratisyen, 2 diş hekimi ve 1 hemşire görev yapıyor.

Barınma: Üniversiteye ait yurt yok. Öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarından yararlanıyor. 

Burs: Özel bir burs imkanı yok. 

Genel Bilgi: Galatasaray Üniversitesi, Türkiye ve Fransa arasında özel antlaşmayla kurulan bir devlet üniversitesi. Öğrenim dili Fransızca olan üniversitede lisans programına başlamak için Fransızca yeterlik sınavında başarılı olunması gerekiyor. Başarısız olan öğrenciler bir yıllık hazırlık eğitimi alıyor. Bu sürenin sonunda başarılı olan öğrenciler bir yıllık ikinci hazırlık ileri Fransızca ve Sosyal Temel Bilimler sınıfında eğitim görüyor. Türk-Fransız ortak komitesinin kararları uyarınca, Galatasaray Üniversitesi Yüksek Öğretim Birimlerine her yıl, sınavla 293 öğrenci alınıyor. 70 öğrenci mühendislik bilimlerine, 223 öğrenci sosyal bilimlere olmak üzere. Bu kontenjanın yüzde 25’i o öğretim yılında Galatasaray Lisesi’nin diplomasını almış veya alacak olanlara; yüzde 25’i de Türkiye’de Fransızca öğretim yapan okulların aynı durumdaki öğrencilerine ayrılır. Sözkonusu öğrenciler için Galatasaray Üniversitesi içinde ayrı bir sınav yapılır. Geri kalan kontenjanın yüzde 45’i üniversitelerarası ögrenci yerleştirme sınavından, yüzde 5’i özel sartlar çerçevesinde yabancı öğrencilerden alınır. Kaydın yapılabilmesi için adayların lise diplomasını veya Fransız bakaloryasını belgelemeleri gerekiyor. Galatasaray Üniversitesi eğitim ve öğretim faaliyetlerini Ortaköy Kampusunde sürdürüyor. Eğitim öğretimin yanısıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem verilen üniversitede çok sayıda öğrenci kulübü bulunuyor. Galatasaray kütüphanelerindeki toplam kitap, tez sayısı 43.000 civarında. Galatasaray kütüphanesine abonelik, bağış ve değişim yoluyla sağlanan süreli yayın sayısı 550. Ayrıca 11 adet online ve 15 adet CD-ROM veri tabanına abone olunuyor. 

Şimdilik GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ hakkındaki bilgiler bu kadar.Daha çok detayı öğrenmek için web sitelerini ziyaret ediniz veya irtibat numaralarından iletişime geçerek daha detalı bilgi alınız.

Saygılarımızla Sifrex.com Yönetimi

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ telefon numarası,GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ nerede,GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ bilgileri,GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ nasıl bir üniversite,GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ kapasitesi,GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ili,GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ bölümleri

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir