Restorasyon ve Konservasyon Meslek Tanıtımı

Hepiniz Üniversiteye gireceksiniz ve belirli bölümlerde karar vermek mecburiyetinde kalacaksınız.Seçmek istediğiniz mesleği gönülden seçmelisiniz.Unutmayın bu meslek seçiminiz bütün hayatınızı etkileyecektir.Restorasyon ve Konservasyon Mesleği ile ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.Lütfen iyice inceleyip kararınızı veriniz.Web sitemize diğer meslek tanıtımlarınıda bulabilirsiniz.

Restorasyon ve Konservasyon


Programın Amacı

Restorasyon ve konservasyon programının amacı, tabiat ve kültür varlıklarının korunması ve onarımı alanında çalışacak teknik elemanları yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Restorasyon ve konservasyon programında, kimya, fizik ve mineroloji gibi temel bilim dersleri, güzel sanatlar, klimatoloji, müzecilik, sergileme ve depolama, fotoğrafçılık, restorasyon-konservasyon uygulamaları, teknik resim gibi dersler okutulmaktadır.
Gereken Nitelikler

Restorasyon ve konservasyon programında eğitim görmek isteyen kimsenin üstün bir renk ve şekil algısına, parmaklarını ve ellerini ustalıkla kullanabilme gücüne ve estetik gücüne sahip, güzel sanatlara ilgili ve açık havada çalışmaktan hoşlanan kimseler olmaları beklenir.
Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Restorasyon ve konservasyon programını bitirenlere “”Restoratör-Konservatör”” unvanı verilir. Restoratör ve konservatörler müzelerde, kütüphanelerde, ören yerlerinde, sit alanlarında zamanla bozulan kültür varlıklarının onarımını yapar, müzelerdeki eşyaların bozulmalarını önleyici tedbirler alır.
Çalışma Alanları

Restoratör ve konservatörler kültür ve turizm varlıklarının bağlı olduğu kuruluşlarda görev alabilirler.
Restorasyon ve Konservasyon ile ilgili bilgi paylaşımımız bu kadar web sitemizde 100 den çok meslek tanıtımı yer almaktadır.Dilerseniz diğer mesleklerede göz atabilirsiniz. İyi günler.

Saygılarımızla Sifrex.com Yönetimi

Restorasyon ve Konservasyon nasıl bir meslektir,Restorasyon ve Konservasyon ile ilgili bilgiler,Restorasyon ve Konservasyon detayları

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir