Hepiniz Üniversiteye gireceksiniz ve belirli bölümlerde karar vermek mecburiyetinde kalacaksınız.Seçmek istediğiniz mesleği gönülden seçmelisiniz.Unutmayın bu meslek seçiminiz bütün hayatınızı etkileyecektir.Un Üretim Teknolojisi Mesleği ile ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.Lütfen iyice inceleyip kararınızı veriniz.Web sitemize diğer meslek tanıtım larınıda bulabilirsiniz.
Un Üretim Teknolojisi
Programın Amacı Un Üretim Teknolojisi programının amacı, un değirmenlerinin öğütme ve depolama işlemlerinin kontrolü, işletme birimlerinin bakımı, sevk ve idaresi alanında çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Programda Okutulan Belli Başlı Dersler Un Üretim Teknolojisi programında matematik, fizik, kimya gibi temel bilim dersleri yanında hububat bilgisi ve teknolojisi, değirmen makineleri ve makine bilgisi, hububat kimyası, elektrik bilgisi, makine bilgisi, analitik kalite kontrolü, ekonomi ve değirmen işletmeciliği gibi dersler okutulur ve uygulamalar yaptırılır. Gereken Nitelikler Un Üretim Teknolojisi programında eğitim görmek isteyen kimselerin, biyolojiye fiziğe (özellikle mekanik konulara) ve ticarete ilgili ve bu alanlarda başarılı, çalışmaları planlayabilen,başkalarını yönetebilen bedence sağlam ve dayanıklı kimseler olmaları beklenir. Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler Un Üretim Teknolojisi programını bitirenlere “”Un Üretim Teknikeri”” unvanı verilir. Un üretim teknikeri, başta tahıl olmak üzere, taneli ürünlerin (baklagiller, yağlı tohum vb.) öğütülmesi, ürünün kalite kontrolü, depolanması ve pazarlaması ile un değirmenlerinin bakımı ve işletmelerin yönetimi ile ilgili işleri yürütür. Çalışma Alanları Un üretim teknikerleri un ve unlu ürünlerin üretildiği fabrika ve imalathanelerde görev alabilirler.
Un Üretim Teknolojisi ile ilgili bilgi paylaşımımız bu kadar web sitemizde 100 den çok meslek tanıtımı yer almaktadır.Dilerseniz diğer mesleklerede göz atabilirsiniz. İyi günler.
Saygılarımızla Sifrex.com Yönetimi
Un Üretim Teknolojisi nasıl bir meslektir ,Un Üretim Teknolojisi ile ilgili bilgiler,Un Üretim Teknolojisi detayları