Hepiniz Üniversiteye gireceksiniz ve belirli bölümlerde karar vermek mecburiyetinde kalacaksınız.Seçmek istediğiniz mesleği gönülden seçmelisiniz.Unutmayın bu meslek seçiminiz bütün hayatınızı etkileyecektir.Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Mesleği ile ilgili bilgiler aşağıda mevcuttur.Lütfen iyice inceleyip kararınızı veriniz.Web sitemize diğer meslek tanıtım larınıda bulabilirsiniz.
Yiyecek-İçecek İşletmeciliği
Programın Amacı Otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan kişidir. Yiyecek-İçecek İşletmecisi: Müşterilerin isteklerini alır, İstekler doğrultusunda maliyeti hesaplar ve müşteriye bildirir, Alınan istekler doğrultusunda malzemeyi satın alma, pişirme ve müşteriye iletme işlerinde görevli üniteleri görevleri doğrultusunda bilgilendirerek hizmetin zamanında ve kaliteli olarak yerine getirilmesini sağlar, Hizmetin yerine getirilmesinde oluşabilecek aksaklıklara müdahale eder, hizmet sonrası şikayet, dilek ve önerilerin alınmasını sağlar, Gıda ile ilgili kanun, tüzük ve yönetmelikleri takip eder ve gereğini yapar. Gereken Nitelikler Yiyecek içecek işletmeciliği meslek elemanı olmak isteyenlerin; Bir işi planlayıp uygulamaya koyabilen, Koku ve tat alma duyumları gelişmiş, Çabuk ve düzenli çalışabilen, Dikkatli ve titiz, Sorumluluk duygusu güçlü kimseler olmaları gerekir. Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler Yiyecek ve içecek işletmeciliği meslek elemanı, genellikle büro ortamında veya kapalı mekanlarda (mutfak, bulaşıkhane, depolama yerleri, restoran ve otellerin servis ve bar kısımları) çalışır. Zaman zaman açık alanda da çalışabilir. Çalışma saatleri düzenli olmayabilir. Akşam, gece ve tatil günleri de çalışmak durumunda kalabilir. Çalışırken mutfak personeli, servis personeli, teknik servis ve müşterilerle iletişim halindedir. Çalışma Alanları Yiyecek içecek işletmeciliği programını bitiren kişilerin çalışma alanları oldukça geniş sayılabilir. Turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere otel,restoran, pastane, yemek fabrikası, bar, fast-food, catering (ikram hizmetleri), konaklama tesisler vb. gibi yiyecek-içecek üretimi ve tüketimiyle ilgili işyerlerinde çalışabilirler. Yabancı dil bilgisi olanların iş bulma şansı daha yüksektir.
Yiyecek-İçecek İşletmeciliği ile ilgili bilgi paylaşımımız bu kadar web sitemizde 100 den çok meslek tanıtımı yer almaktadır.Dilerseniz diğer mesleklerede göz atabilirsiniz. İyi günler.
Saygılarımızla Sifrex.com Yönetimi
Yiyecek-İçecek İşletmeciliği nasıl bir meslektir ,Yiyecek-İçecek İşletmeciliği ile ilgili bilgiler,Yiyecek-İçecek İşletmeciliği detayları